Aanleggen rookkanalen

Het aanleggen van rookkanalen kunt u gerust aan ons overlaten. Hier ligt bovendien de oorsprong van ons bedrijf: bij het aanleggen en onderhouden van een rookkanaal.

Neem nu contact met ons op!

Aanleggen rookkanalen

Onze werkwijze
Wij voeren onze werkzaamheden vakkundig uit. In een bestaande schoorsteen kan er bijvoorbeeld een nieuw flexibel rookkanaal worden aangebracht. Natuurlijk is een dubbelwandig rookkanaal ook mogelijk. Uw nieuwe schoorsteen kan op het dak compleet worden afgewerkt met een ruime keuze uit regenkappen, kraaienkappen, schoorsteenkappen of ventilatoren.

Is uw schoorsteen al oud en vertoont het lekkage en durft u uw kachel of haard niet meer te gebruiken om ongevallen te voorkomen? Wilt u echter toch graag genieten van een gezellig haardvuur of een sfeervolle houtkachel? Dan kunt u bij ons terecht voor het aanleggen van een nieuw rookkanaal.

Regel- en wetgeving
Het aanleggen van rookkanalen is gebonden aan allerlei wetten en regels. U mag een schoorsteen of rookkanaal dan ook niet zomaar aanleggen. In Nederland zijn die regels vastgelegd in het Bouwbesluit en de daarvoor aangewezen NEN-normbladen. Sinds 2005 is er ook de Europese regelgeving voor afvoersystemen van rookgassen. De CE-markering op de verpakking van rookkanalen geeft aan dat deze aan de minimale eisen voldoen.

Om van uw haardvuur te kunnen genieten, moeten de rookgassen worden afgevoerd. Het hangt van diverse factoren af wat voor kanaal daarvoor nodig is: de bouwtechnische staat van uw huis, maar ook de capaciteit van de kachel. De diameter van het rookkanaal bepaalt hoe snel de rookgassen worden afgevoerd. Wanneer die te klein is kan de rook niet weg en stikt het vuur in zijn eigen verbrandingsproducten. Bij een te grote diameter valt de trek weg en ook dan gaat het toestel uit. Het aanleggen van rookkanalen is dus echt specialistenwerk.

Voordelen Doldersum's

  • Betrouwbaar
  • Goede kwaliteit
  • Wij nemen de tijd voor u
  • Ruim assortiment
  • Goed bereikbaar

Wij komen op afspraak altijd eerst bij u kijken en maken vervolgens een vrijblijvende prijsopgaaf voor u. Wilt u een afspraak met ons maken of heeft u nog vragen? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.