Houtkachels Enschede

Zoekt u houtkachels in de omgeving van Enschede? Dan bent u bij Doldersum’s aan het juiste adres: wij bevinden ons in Hengelo. Een kachel geeft u een behaaglijke warmte, gezelligheid en een echt vuur is ook nog eens heerlijk om naar te kijken.

Wilt u meer zien? Bekijk dan ons werk »

Houtkachels Enschede

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor de houtkachels in Enschede van Doldersum’s:

  • Uitgebreid aanbod
  • Betrouwbaar
  • Uitstekende kwaliteit
  • Goed bereikbaar
  • Wij nemen de tijd voor u

Jaren geleden was het zo dat houtkachels een laag rendement hadden. Door de huidige technische ontwikkelingen is het rendement momenteel echter zeer hoog. Hierdoor is het mogelijk om op uw energierekening te besparen door houtkachels te gebruiken. Het voordeel van een houtkachel is dat u daarmee niet meer afhankelijk bent van de schommelende prijzen van gas en aardolie.

Houtkachels in Enschede kopen

Bij het kopen van een houtkachel dient u te letten op de capaciteit. Deze moet niet te groot zijn. Grote kachels kunnen namelijk snel veel warmte afgeven, waardoor het vuur getemperd moet worden. Door de luchttoevoer te verminderen is dit mogelijk. De kans is groter dat er luchtverontreiniging ontstaat en dat uw kachel en schoorsteen gaan vervuilen. Een goede luchttoevoer en ventilatie is bovendien erg belangrijk.

Bekijk ons aanbod

Naast houtkachels in Enschede kunt u bij ons ook terecht voor gashaarden, schouwen en pelletkachels. Pelletkachels zijn voor veel mensen nog onbekend. Pellets zijn tot een korrel geperste houtresten. Hiervoor wordt uitsluitend schoon hout gebruikt. De pellets worden door middel van een wormwiel naar het verbrandingskamertje getransporteerd. Hierdoor zal een elektrisch verwarmingselement ervoor zorgen dat de pellets ontbranden. De lucht die nodig is om een goede verbranding te verkrijgen wordt door een elektronisch geregelde ventilator aangezogen vanuit de ruimte of de buitenlucht.

Kom langs in onze showroom

Houtkachels in Enschede kopen doet u dus bij Doldersum’s. Bent u benieuwd naar onze collectie en wilt u onze showroom bezoeken? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.