Houtkachels Hengelo

Bent u op zoek naar houtkachels in Hengelo? Dan bent u bij Doldersum's aan het juiste adres. Een kachel geeft gezelligheid, een behaaglijke warmte en een levend vuur is ook nog eens heerlijk om naar te kijken. Dus wij begrijpen goed waarom u een kachel in uw woonkamer wilt hebben staan.

Wilt u meer zien? Bekijk dan ons werk »

Houtkachels Hengelo

Waarom Doldersum's?

  • Betrouwbaar
  • Goede kwaliteit
  • Wij nemen de tijd voor u
  • Ruim assortiment
  • Goed bereikbaar

Houtkachels in Hengelo kopen
Bij het kopen van een houtkachel is het van belang dat de capaciteit niet te groot is. Grote kachels kunnen namelijk snel te veel warmte afgeven, waardoor het vuur getemperd moet worden. Dat gebeurt door de luchttoevoer te verminderen. Hierdoor ontstaat er meer luchtverontreiniging en zullen uw kachel en schoorsteen eerder vervuilen. Vooral in huizen die goed geïsoleerd zijn is een capaciteit van 5 tot 7 kilowatt bij een kamergrootte van 30 vierkante meter wel voldoende. Daarnaast is een goede luchttoevoer en een goede ventilatie ook belangrijk.

Voordelen houtkachels
Vroeger was het zo dat houtkachels een laag rendement hadden. Door de huidige technische ontwikkelingen is het rendement momenteel echter zeer hoog. Hierdoor is het mogelijk om op uw energierekening te besparen door houtkachels te gebruiken. Het voordeel van een houtkachel is dat u daarmee niet meer afhankelijk bent van de schommelende prijzen van gas en aardolie.

Meer dan alleen houtkachels
Naast houtkachels in Hengelo kunt u bij ons ook terecht voor gashaarden, schouwen en pelletkachels. Pelletkachels zijn voor veel mensen nog onbekend. Pellets zijn tot een korrel geperste houtresten. Hiervoor wordt uitsluitend schoon hout gebruikt. Dit wordt veelal voor dit doeleinde gekweekt of opgehaald als zaagsel van fabrieken. De pellets worden door middel van een wormwiel naar het verbrandingskamertje getransporteerd. Hierdoor zal een elektrisch verwarmingselement ervoor zorgen dat de pellets ontbranden. De lucht die nodig is om een goede verbranding te verkrijgen wordt door een elektronisch geregelde ventilator aangezogen vanuit de ruimte of de buitenlucht. Dit proces wordt voortdurend gecontroleerd en bijgesteld.

Houtkachels in Hengelo kopen doet u dus bij Doldersum's. Bent u benieuwd naar onze collectie en wilt u onze showroom bezoeken? Neem dan direct contact met ons op.