Pelletkachels Hengelo

Pelletkachels bestaan al een hele tijd, maar toch kennen veel mensen ze niet. Voor pelletkachels in Hengelo kunt u bij ons terecht. Pellets zijn tot een korrel geperste houtresten, waar uitsluitend schoon hout voor wordt gebruikt. Dit hout wordt voornamelijk voor dit doeleinde gekweekt of opgehaald als zaagsel van fabrieken. In andere landen worden deze korrels veel gebruikt voor het verwarmen van een woning.

Wilt u meer zien? Bekijk dan ons werk »

Pelletkachels Hengelo

Hoe werkt het?
Pellets zijn houtkorrels en deze worden met een wormwiel naar het verbrandingskamertje getransporteerd. Hier zorgt een elektrisch verwarmingselement ervoor dat de pellets ontbranden. De lucht die nodig is om een goede verbranding te verkrijgen wordt door een elektronisch geregelde ventilator aangezogen vanuit de ruimte of de buitenlucht. Dit proces wordt steeds gecontroleerd en bijgesteld. De rookgassen worden langs een warmtewisselaar geleid en afgevoerd naar het schoorsteenkanaal. Doordat de rookgassen naar buiten worden geblazen kunt u gebruikmaken van het rookkanaal.

Voordelen pelletkachels:

  • Volledig recyclebaar
  • Hoog rendement
  • Co2 neutraal
  • Energieverantwoord

Pelletkachels in Hengelo besparen bovendien 40 a 50% op uw stookkosten en de houtpellets nemen niet veel ruimte in. Pelletkachels geven daarnaast een sfeervolle verwarming en zijn goedkoop in onderhoud. Het is ook zeer veilig om te stoken. De eenvoudige bediening van een pelletkachel is ook een groot voordeel. Één druk op de knop en de kachel doet de rest. Ook bespaart u direct al op uw gasrekening en is het installeren zeer eenvoudig. U heeft geen torenhoge schoorsteen of afvoer nodig: een gat in de muur is meestal al voldoende. Door de ingebouwde ventilator bouwt de pelletkachel zijn eigen druk op om de rookgassen naar buiten af te voeren.

Houtkachels en gashaarden
Naast pelletkachels in Hengelo verkopen wij ook houtkachels en gashaarden. Door de huidige technische ontwikkelingen is het rendement van houtkachels momenteel zeer hoog. Hierdoor is het mogelijk om op uw energierekening te besparen door houtkachels te gebruiken. Het voordeel van een houtkachel is dat u daarmee niet meer afhankelijk bent van de schommelende prijzen van gas en aardolie.

Ziet u alle voordelen van pelletkachels wel zitten? Neem dan eens contact met ons op of kom langs in onze showroom.