Rookkanalen Enschede

Zoekt u een specialist in het aanleggen van rookkanalen in Enschede? Dit kunt u het beste overlaten aan de deskundige en professionele medewerkers van Doldersum’s.

Wilt u meer zien? Bekijk dan ons werk »

Rookkanalen Enschede

Onze werkzaamheden met betrekking tot de rookkanalen voeren wij uiteraard op een vakkundige wijze uit. Zo kunnen wij voor u een nieuw flexibel rookkanaal aanbrengen in een bestaande schoorsteen. Daarnaast is een dubbelwandig rookkanaal ook mogelijk. We bieden u een grote keuze uit schoorsteenkappen, regenkappen, kraaienkappen en ventilatoren om uw nieuwe schoorsteen op het dak compleet te maken. U bent bij ons aan het juiste adres wanneer uw schoorsteen oud is en bijvoorbeeld lekkage vertoont.

De regels met betrekking tot het aanleggen van rookkanalen

Er zijn allerlei wetten en regels gebonden aan het aanleggen van rookkanalen in Enschede. Het geval is dat u niet zomaar een schoorsteen of rookkanaal mag aanleggen. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en de daarvoor aangewezen NEN-normbladen. Ook bestaat er de Europese regelgeving voor afvoersystemen van rookgassen. Op de verpakking van rookkanalen bevindt zich een CE-markering die aangeeft dat deze aan de minimale eisen voldoet.

Onze voordelen

Dit zijn de voordelen die u ervaart wanneer u voor Doldersum’s kiest:

  • Concurrerende prijzen
  • Betrouwbaar
  • Goede kwaliteit
  • Klantvriendelijke service

Om van uw haardvuur te kunnen genieten, moeten de rookgassen worden afgevoerd. Het hangt van diverse factoren af wat voor kanaal daarvoor nodig is: de bouwtechnische staat van uw huis, maar ook de capaciteit van de kachel. De diameter van het rookkanaal bepaalt hoe snel de rookgassen worden afgevoerd. Wanneer die te klein is kan de rook niet weg en stikt het vuur in zijn eigen verbrandingsproducten. Bij een te grote diameter valt de trek weg en ook dan gaat het toestel uit. Het aanleggen van rookkanalen is dus echt specialistenwerk.

Rookkanalen in Enschede aanleggen

Wij komen op afspraak altijd eerst bij u kijken en maken vervolgens een vrijblijvende offerte voor u. Wilt u een afspraak met ons maken of heeft u nog vragen? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.