Rookkanalen Haaksbergen

Bent u op zoek naar een partner die u helpt bij het onderhoud van rookkanalen in Haaksbergen? Rookkanalen dienen aan een aantal aspecten te voldoen en wij helpen u daar graag bij. Ze is het van essentieel belang dat ze brandveilig zijn en ze moeten bovendien vorst,- hitte- en schoorsteen brandbestendig zijn. Het gaat natuurlijk allemaal om uw eigen veiligheid en comfort. Het is daarom niet verstandig om op de kwaliteit van het product te besparen.

Wilt u meer zien? Bekijk dan ons werk »

Rookkanalen Haaksbergen

Voor de rookkanalen in Haaksbergen van toestellen op hout en op gas gelden diverse bijzonderheden. Deze verschillen gaan over de volgende punten:

  • Hittebestendigheid
  • Isolatie
  • Ruimte
  • Uitmonding
  • Schoorsteenbrand

Gashaarden

Het is belangrijk dat een rookkanaal van een gashaard bestand is tegen temperaturen van 250°C in het geval van open systemen en 450 tot 500°C in het geval van gesloten systemen. Bij een houtkachel is dat 600°C tot 1000°C bij een schoorsteenbrand. Omdat de materialen bij een gashaard langs niet zo hittebestendig hoeven te zijn, vallen de kosten van het rookkanaal bij deze toestellen over het algemeen lager uit dan bij houtkachels.

Houtkachels

Het isoleren van het rookkanaal is bij een houthaard veel belangrijker dan bij het stoken op gas. Wanneer u zorgt voor een betere isolatie, dan haalt u een hoger rendement. Voor het rookkanaal van een houtkachel is relatief veel ruimte nodig. Afhankelijk van het kanaal moet er tenminste 50 millimeter afstand bewaard worden tot brandbare materialen. Het heeft allemaal te maken met de hoge temperaturen die in een houthaard kunnen ontstaan. Een gashaard is misschien iets voor u als u minder ruimte heeft.

Rookkanalen in Haaksbergen onderhouden

De oorsprong van Doldersum’s ligt bij de aanleg en het onderhoud van rookkanalen in de omgeving van Haaksbergen. Wij staan graag klaar om uw vragen te beantwoorden. Voor het maken van een vrijblijvende afspraak kunt u altijd eens contact met ons opnemen.